Erkek Çocuk Yatak Modelleri; Ev dekorasyonu hayatımızın bir çok zaman diliminde farkına varmasak bile yaptığımız işlemlerden biridir. Bir biblo alıp TV ünitesinin rafına koymak bile dekorasyondur. Bu dekore etme işi gizliden gizliye insan keyif verir ve rahatlamasını sağlar.

Eğer çok çabuk sıkılabilen bir yapıya sahipseniz bu dekorasyon süreci kısa aralıklarla uzunca süre devam eder. Bir gün halılar değişir, bir gün duvar renkleri… Tüm ev mutlaka bu süreçten nasibini alır. Eğer sıra dekore etmekten fazlasıyla keyif alacağınız çocuk odalarınızı dekore etme işine geldiyse bu yazımız tam size göre.

Erkek çocuklar kız çocuklara göre düşünme, beceri, oynama,fiziksel, zihinsel her yönüyle birbirlerinden farklıdırlar. Kızlar daha soft renkler tercih ederken, erkekler daha koyu daha sert renkler tercih ediyor.

Oyuncak seçiminde bir kız çocuğu evcilik mutfak setleriyle sakin sakin oyun oynayabiliyorken, erkek çocuklar tamir setleriyle daha çok oraya buraya vurarak ve bir araba yarışçısı olup motor sesleriyle oradan oraya koşarak oynamayı tercih ediyorlar.

Hal böyle olunca odalarının dekorasyonunun da birbirinden çok farklı olacağını unutmamak gerekir. Kullanılan renkler, objeler, dekorasyon ayrıntıları, halılar, perdeler mutlaka birbirinden farklı olmalıdır.

Erkek çocuğunuzun odasını dekore etme sürecine başladıysanız bu yazımız tam size göre. Gelin birlikte oda dekore ederken nelere dikkat etmeliyiz? Erkek Çocuk Yatak Modelleri seçerken nelere dikkat etmeliyiz bunları inceleyelim.

Erkekler Çocuklar Kız Çocuklara Göre Daha Enerjik!

Erkek çocuklarınız için oda dekore ederken erkeklerin kızlara göre daha enerjik ve hiperaktif olduğunu unutmayalım. Odalarında hareket edebilecekleri daha fazla alan yaratmalı, enerjilerini kolay atabilecekleri oyunlar tercih etmeliyiz.

Örneğin ister ranza şeklinde olsun, isterse altı veya ustu yatak olup diğeri oyun alanı olan ranza modellerinden olsun mutlaka bir kenarına plaka monte edip üzerine tırmanma aparatları ile bir tırmanma etkinliği oluşturursak çocuğumuzun fiziksel ve zihinsel gelişimine yardımcı olurken diğer yandan da odaya farklı ve dekoratif bir yatak seçmiş oluruz.

Erkek Çocuk Yatak Modelleri; Renk Tercihini Onlar Yapmalı!

Unutmayın dekore ettiğiniz oda çocuğunuzun özel alanı. O odayı benimseyip daha çabuk sahiplenebilmesi için dekorasyon sürecinde mutlaka onlarda da aktif olmalıdırlar.

Bebeklik dönemlerinde dekore ettiğiniz odasında, gri, sarı, hatta pembe tonlarını bir arada kullanıp hoş bir oda yaratmış olsanız da gelişen ve değişen hayatlarında özellikle ilk okul dönemlerinde kızların pembe rengi abartarak sevdiğini görürken, erkek çocukların ise mavi ve benzeri renkleri tercih ettiğini görüyoruz.

Bu sebeple odaya renk seçerken; halı, perde, zemin, duvar, yatak gibi ayrıntılarda özellikle çocuğunuzun fikirlerini de dikkate alıp birlikte seçim yapmalısınız.

Hayal Gücünü Destekleyin!

Kız veya erkek olsun bütün çocuklar siz yetişkinlerden daha farklı düşünüp daha fazla hayal kurarlar. Bu hayaller ileriki yaşlarda kişilik gelişimlerini, meslek seçimlerini etkileyecek boyutlarda olabiliyor.

Bu nedenle dekorasyonuna başladığınız odanın tasarımını bu bilgileri de göze alarak yapmalısınız.

Son dönemlerde piyasa yarışları sebebiyle çocukların daha çok dikkatini çeken bir çok yatak modellerini de mağazalarda görebiliyoruz. Uçak, gemi, tren, araba, hatta dozer şeklinde bile bulabileceğiniz bu tasarımlarla hem çocuk odası için farklı ve modern bir görünüm kazandırmış olacaksınız hem de çocuğunuzun hayallerini destekleyen özgürce oyun kurabileceği bir yatak satın almış olacaksınız.

Kız çocuklar için tercih ve seçim yapma süreci çok kolay iken özellikle erkek çocukları için dekorasyon yapmak oldukça zordur. Bu sebeple aşağıda sizler için derlediğimiz Erkek Çocuk Yatak Modelleri fotoğraflarına göz atabilirsiniz. Hazır yatak satın alabilecekken dilerseniz aşağıdaki tasarımlardan feyiz alarak sizde kendi tasarımınızı oluşturup odanıza özel yaptırabilirsiniz.